Atenció al públic:

8:00h a 18:00h

C/ Hospital 17

08540 Centelles

93 881 02 61

escola@vedrunacentelles.cat

UNA MICA D’HISTÒRIA

LA HISTÒRIA DE VEDRUNA CENTELLES

vista de centelles

DES DE 1859 FENT HISTÒRIA A CENTELLES

La primera escola de nenes de Centelles

L’any 1859 la Superiora General de les Carmelites de la Caritat Vedruna i altres germanes, van iniciar a Centelles, la seva tasca Educativa juntament amb la gestió de l’Hospital de la població. La tasca de les Carmelites a Centelles era cuidar els malalts hospitalitzats i ensenyar i educar a les nenes del municipi.

Aquesta va ser la primera escola de nenes de la població de Centelles. L’escola pública no es va obrir fins a l’any 1861.

En aquells moments la població de Centelles era d’uns 2.000 habitants i l’hospital i l’ensenyament eren gratuïts. A poc a poc els malalts que hi havia a l’hospital van anar disminuint cosa que va possibilitar que l’escola anés creixent.

L’escola de les Carmelites tenia molt més prestigi que l’escola pública de nenes o escola nacional.

L’any 1859 en què les Carmelites de la Caritat Vedruna van iniciar la seva activitat a Centelles, la seva població era d’uns 2.000 habitants i l’hospital. L’ensenyament i l’atenció sanitària eren gratuïts. A poc a poc els malalts que hi havia a l’hospital van anar disminuint i va donar lloc a un creixement de l’escola. 

L’any 1895 es van ampliar els locals. Amb l’esclat de la guerra civil l’any 1936 les germanes de la Caritat van haver de marxar i, un cop finalitzada la guerra, ja no van tornar a Centelles.

El 1939, un cop finalitzada la guerra civil, el Bisbe de Vic, el pare Joan Perelló que era mallorquí i coneixia la Congregació de les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors de Mallorca els demanà si es volien fer càrrec de gestionar tant l’hospital com l’escola de nenes de Centelles.

I així fou com l’escola va començar a denominar-se Escola Sagrats Cors de Centelles.

L'ENTORN

L’Escola Vedruna Centelles està situada al centre de la població. Més concretament al Carrer Hospital número 13, a tocar del centre neuràlgic més important de la població: la plaça Major. 

Ens proporciona una ubicació privilegiada que ens permet utilitzar el municipi com un espai més d’aprenentatge i, alhora, poder fer ús dels diversos equipaments municipals. 

Ens trobem a pocs metres de l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal, el Casal Francesc Macià, el camp d’Esports i el Pavelló, alhora que podem gaudir de l’entorn Natural de la població.

el molí de centelles

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website